CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 16-12-2021
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Nieuwjaarsconcert

Op 15-01-2022
20:00 uur

Henri WesterinkVanaf april 2018 is Henri Westerink lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Jaren was hij actief in de Drumband en de Malletband van de Vroomshoopse Harmonie.  Maar ook heel lang was Henri wel gecharmeerd van de muziek van het mannenkoor. Geregeld bezocht hij concerten van het koor. En steeds weer boeide de muziek van het koor hem heel erg.

Henri’s vader, Gerrit Westerink en Henri’s oom Klaas Drenthen, zijn al weer jaren trouw en actief lid van het koor. Hun enthousiasme voor het koor was zeker aanleiding voor Henri om eens een keer mee te doen met een projectkoor voor het Glazen Café, waar het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop vaak actief bij betrokken was. Geweldig vond hij het meedoen aan zo’n evenement. Henri werd ook wel eens gevraagd om de beamer bij uitvoeringen van het koor te bedienen. En zo ontstond er een band met het koor.

Omdat Henri actief betrokken is bij het Kringloopbedrijf 'De Ketting' werd hij regelmatig door andere vrijwilligers bij de kringloop aangesproken om toch ook maar eens lid te worden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. John de Vries, Albert Wessels, Frits en Erik van Laar hebben er alles aan gedaan om Henri te doen besluiten toch maar lid te worden. En dat met heel veel plezier.  Henri is trouw in het bezoeken van de wekelijkse repetitieavond van het koor, net als z’n vader.  Ook daarin zo vader zo zoon dus! 

Hij is niet alleen getroffen door de manier waarop dirigent en pianist Gezinus M. Veldman muziek overbrengt op de leden van het koor. Maar hij is nog meer onder de indruk van de geweldige sfeer die hij ontmoet onder de leden van het koor. Henri Westerink vindt het heel mooi hoe hij is opgevangen in het koor. Hij geniet elke keer weer van een lekker pilsje samen met andere zangers aan de bar van het Kerkelijk Centrum Irene te Vroomshoop tijdens een pauze of na afloop van de repetitie. Dat zit dus wel goed met die Henri Westerink als lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.

En het mannenkoor is blij met Henri, die als bijna het jongste lid, (Albert Wessels is de jongste) is toegetreden tot de Orde van liefhebbers van het Mannenkoor. Het mannenkoor wenst Henri Westerink hartelijk welkom.

Aalt Pallandt