CMK_banner_02.jpg

Benefietconcert in Papendrecht vol emoties

Zaterdagmiddag 8 december vertrokken we met twee bussen uit Vroomshoop en Den Ham, op weg naar Papendrecht, om daar samen met de mannenkoren uit Hoogeveen en Ommen bij te dragen aan een benefietconcert, onder de gezamenlijke vlag van het Oost-Nederlands Mannenkoor. De organisatie was in handen van de stichting Inspire2liveMusic, die geld inzamelt voor kankerbestrijding. Het projectkoor van de stichting heeft dan ook als motto 'muziek tegen kanker'.

logo Oost-Nederlands MannenkoorDit projectkoor en ons Oost-Nederlands Mannenkoor brachten voor een propvolle kerkzaal een afwisselend kerstconcert waaraan ook coryfeeën als bariton Marco Bakker en sopraan Annelies Schep deelnamen. Ook het bekende duo Arjan en Edith Post liet de trompetten schallen en onze dirigent Gezinus Veldman dirigeerde niet alleen ons koor, maar begeleidde op de vleugel ook het andere koor en de solisten. Bovendien gaf hij een sprankelende solo ten beste. De opbrengst voor het goede doel bleek € 15.000 euro te bedragen, een fantastisch bedrag. Organiserend dirigent Peter Overduin was daar dan ook bijzonder blij mee. 

Jammer was dat het concert een vol uur uitliep, waardoor we veel later dan gepland weer terug in het oosten des lands waren. Maar de grote domper was toch wel, dat de meegereisde echtgenote van een van onze koorleden halverwege het concert met spoed moest worden opgenomen in het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam, waar ze diezelfde nacht een zware operatie moest ondergaan. Gelukkig gaat het volgens de laatste berichten naar omstandigheden goed met haar. 

We gaan nu vooruitkijken naar ons eigen Kerstconcert, op zaterdag 15 december in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Daaraan werken mee Noortje van Middelkoop op de panfluit, en onze eigen koorsolist, bariton Albert Wessels. Kaarten kosten in de voorverkoop € 10,- en zijn o.a. verkrijgbaar bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham.