CMK_banner_03.jpg

Kerstconcert terug in Vroomshoop

Kerstconcert 2018Al flink wat jaren gaf het Chr. Mannenkoor Vroomshoop zijn kerstconcert in de hervormde kerk in Daarle. Een mooie, knusse kerk met een goede akoestiek. Maar nadat een einde gekomen was aan de gezamenlijke kerstconcerten van een aantal koren in Vroomshoop samen met de Hamonie, ontstond de behoefte ook weer eens een kerstconcert in de eigen plaats te geven. Na geslaagde uitstapjes met kerstconcerten in Den Ham en Vriezenveen (samen met een groot vrouwenprojectkoor), was het dan eindelijk weer eens zover, een Kerstconcert in de thuisbasis, het kerkelijk centrum Irene. Wat niet wil zeggen dat daarmee Daarle van de kaart is, integendeel, we hopen daar zeker weer terug te komen.

In een goedgevulde kerkzaal ging het concert meteen stevig van start met 'Te Deum Laudamus' en 'Liefde van God'. De toon was gezet! Dat het ook melodieus kan bleek wel uit volgende nummers zoals 'All is well' en 'Still a Bach Christmas'. Onze koorsolist Albert Wessels was bijzonder goed op dreef, en panfluitiste Maartje van Middelkoop verraste iedereen toen bleek dat ze ook geweldig mooi kan zingen! Samen met dirigent Gezinus Veldman, die weer liet blijken dat hij een virtuoos op de vleugel is, ontstonden fraaie composities. Het koor liet ondertussen van zich horen in snelle én langzame nummers zoals 'Echo carol', 'Little drummerboy' en 'Go tell it on the mountain'

Het concert eindigde stijlvol met 'Christmastime is here', 'El nacimiento' en 'Cantique de Noël'.  Na het bedankwoord van voorzitter John de Vries klonk uiteraard nog, terwijl de klokken beierden, in het gedempte licht het 'Stille Nacht'.

We hebben als koor weer mogen genieten van een mooi concert, en we hopen natuurlijk dat de toeschouwers dat ook vonden. Wat ons betreft graag tot ziens op ons Nieuwjaarsconcert op zaterdag 12 januari in onze tweede thuisbasis, de hervormde kerk in Den Ham!