CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 02-06-2022
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Medewerking kerkdienst NH kerk Den Ham

Op 29-05-2022
19:00 uur

Open repetitieOm kwart over 6 kwam het eerste busje van ZorgAccent al voorrijden. En toen de Open repetitie om 7 uur al begonnen was, kwam op kwart over 7 nóg een busje met passagiers aanrijden. En zo werd het lekker vol in kerkelijk centrum Irene. Vooral bewoners van het Liefferdinck uit Den Ham en van het Flierborgh uit Vroomshoop maakten hun opwachting. Maar daarnaast kwamen ook vele andere belangstellenden naar dit mini-concert luisteren. Het vergde enig organisatietalent om alle bewoners met of zonder rolstoel op hun plaats te krijgen, maar dat verliep uiteindelijk op rolletjes, dankzij een aantal vrijwilligers uit het mannenkoor, waarbij zeker de naam van initiator Mannus Rozemuller mag worden genoemd.

Dirigent Gezinus Veldman stelde iedere partij in het koor (1e en 2e tenoren, baritons en bassen) apart voor aan het publiek en hij zorgde er ook voor dat die vier partijen afzonderlijk of gezamenlijk te horen waren. De toeschouwers kregen een mooie mix te horen van meezingers en luisterliedjes, van 'Grote God wij loven U' tot 'Quand le soleil', van Engels tot Latijn. Ons koor is van vele markten thuis, dat bleek wel weer tijdens zo'n Open repetitie. Na een uur was het alweer voorbij en werden alle aanwezigen nog getrakteerd op een kop koffie of thee. En daarna stonden de busjes klaar om alle senioren moe maar voldaan weer naar hun (te)huis te brengen. Wie weet wordt dit volgend jaar weer vervolgd en kunnen we dan ook gasten uit Vriezenveen en Westerhaar welkom heten. 

Een prettig bij-effect voor ons koor is dat in de zaal ook een paar mannen zaten, die wellicht binnenkort ons koor komen versterken. Ze zijn uiteraard van harte welkom!

We gaan ons nu richten op een volgend fraai project, ‘Droom de dag’, een muzikale vertelling over de sage van de Groene Jager, op zaterdag 22 juni 2019 in N.H. kerk te Den Ham. Dit muziektheater wordt die avond twee keer uitgevoerd, namelijk om 18.30 en 20.30 uur, en wordt georganiseerd door de Stichting Midzomeravond Den Ham. Daarover later meer!