CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 06-10-2022
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Theaterproductie Steen voor Steen

Op 14-10-2022
20:00 uur

mzaDe stichting Midzomeravond Den Ham (MZA) organiseert op zaterdag 22 juni een kunstmarkt rondom de Brink én in de hervormde kerk aan de Brink het muziektheater 'Droom de dag', een vertolking van de sage van de Groene Jager. Ons mannenkoor levert daar ook een bijdrage aan.

Kort samengevat is deze voorstelling gebaseerd op een sage uit de 13e eeuw, wanneer Evert van Essen - de heer van kasteel Eerde - verliefd wordt op Gisela, die eigenlijk al verloofd is met Joncker Arent. Die wordt de groene jager genoemd vanwege de groene veer op zijn hoed. Door list en bedrog, moord en doodslag, lukt het Evert van Essen toch met Gisela te trouwen. Met Joncker Arent, op verkenning gestuurd door de bisschop van Utrecht, loopt het minder goed af. En door de loslippigheid van het dienstmeisje Jolanda wordt ook het lot van Gisela bezegeld. Een verhaal vol hartstocht en geweld, een verhaal over macht, verraad en onbereikbare liefde. Een verhaal à la Romeo en Julia, maar dan in Den Ham. Het einde is droevig: eeuwen later worden in de kerkers van kasteel Eerde twee geraamtes gevonden, in elkaar verstrengeld. 

Deze muzikale vertelling wordt onder de naam ‘Droom de dag’ uitgevoerd op zaterdag 22 juni in de Hervormde kerk, Brinkstraat 4 te Den Ham. Zoals deze titel al doet vermoeden is de voorstelling gelukkig positiever.

Het muziektheater staat onder de muzikale regie van componist, pianist en onze dirigent Gezinus Veldman. Hij wordt terzijde gestaan door Jeroen Ardesch op trombone. Ons mannenkoor en een flink kinderkoor, bestaande uit (klein)kinderen van onze koorleden, allebei onder leiding van Gezinus Veldman, verlenen ook hun medewerking. Hoofdrollen zijn er voor koorsolist Albert Wessels, die de rol van Joncker Arent vervult, koorlid Zweitze Hofman en Auke Koops van 't Jagt, die respectievelijk Evert en de bisschop uitbeelden, en Erika en Rianne Bosch, die Gisela en Jolande over het voetlicht brengen. Alle teksten zijn afkomstig van schrijfster en dichteres Marga Kool, oud-bewoonster van Vroomshoop, later dijkgraaf en gedeputeerde in Drenthe.

Dit muzikale spektakel wordt op 22 juni twee keer uitgevoerd, en wel om 18.30 uur en om 20.30 uur. De toegang is vrij, maar een gift wordt op prijs gesteld.