CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 27-01-2022
19:45 uur - 22:00 uur

De meer dan 100 leden van ons koor gaan op donderdagavond even wat anders doen. De wekelijkse repetitie op die avond wordt tot september onderbroken voor een welverdiende vakantie. Want er gebeurde veel in de eerste helft van 2019. Een kleine opsomming:

Het jaar 2029 begon met het gebruikelijke Nieuwjaarsconcert op 12 januari in de hervormde kerk in Den Ham, waar samen met de tenor Reza Ranjazmay een afwisselend concert werd gegeven. 

Daarna werd omgeschakeld naar voorstelling 15 en 16 van De Winterkraaien, op 7 en 8 maart in Het Punt te Vroomshoop. Opnieuw twee keer een volle zaal.
Op 6 en 7 februari 2020 staan de allerlaatste twee theatervoorstellingen gepland, in Het Punt. Wie die wil bijwonen moet snel zijn, want meer dan de helft van de kaarten is al weer gereserveerd. Mail daarvoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Op 17 en 18 maart zongen we onze Passiestondes, in de RK kerk in Geesteren en in Het Anker in Vroomshoop, samen met Hilde Drees op dwarsfluit. Een rijke traditie in de lijdensweek voor Pasen, al 22x in Vroomshoop en 7x in Geesteren.

Op 16 mei organiseerden we een Open Repetitie voor met name bewoners van verzorgingstehuizen. Die genoten weer volop, dus dat gaan we zeker herhalen. Bovendien leverde het ons drie nieuwe koorleden op, dus ook fijn voor ons koor.

Zaterdag 22 juni schakelde het mannenkoor over naar weer een ander geslaagd project: 'Droom de dag',  een muzikale vertelling van de sage van de Groene Jager, die avond twee keer opgevoerd in een nagenoeg volle kerk in Den Ham. We gaan graag in op het verzoek van de organiserende stichting MidZomerAvond Den Ham (MZA) om het op vrijdag 15 november te herhalen in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Komt dat zien!

Na de zomervakantie staat er nog veel meer op het programma. Dat begint al op zaterdag 5 oktober, wanneer we samen met de mannenkoren uit Hoogeveen en Ommen, als Oost-Nederlands Mannenkoor, optreden in de grote kerk in Dalfsen. Meer dan 200 stemmen zullen daar dan klinken.  Dan volgt dus op 15 november een reprise van 'Droom de dag', terwijl ondertussen de repetities van het Groot Twenterands Vrouwenkoor (groot, want meer dan 150 vrouwen doen mee!) al zijn begonnen, ter voorbereiding op twee Kerstconcerten die we samen met hen gaan verzorgen: op 13 december in de hervormde kerk in Den Ham en op 14 december in de grote kerk in Vriezenveen.

Iedere keer weer blijkt dat ons koor van vele markten thuis is. Niet alleen met nieuwjaarsconcerten, passiestondes en kerstconcerten maar ook met projecten zoals De Winterkraaien en Droom de dag. Dat maakt het dat velen van ons nu al weer halsreikend uitkijken naar het eind van de vakantie!