CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 06-10-2022
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Theaterproductie Steen voor Steen

Op 14-10-2022
20:00 uur

Arjan BerkhofEerlijk is eerlijk, Arjan Berkhof is al bijna een jaar trouw lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Met zijn brede lach weet hij binnen de kortste keren mensen voor zich te winnen. Wat wil je ook als je als superbekende Vroomshoper door het hectische leven gaat als eigenaar van Expert Berkhof. Armen zwaaiend gaat de muzikale Arjan door het leven; groetend en behulpzaam. Dat is Arjan.

Arjan is al jarenlang lid van de Harmonie in Vroomshoop. Of er nou een concert is in een kerk, een theater of trompet blazen in het Eerder Achterbroek op Tweede Kerstdag bij de jaarlijkse wandeling van de Lions; Arjan is er bij. Dat was hij ook altijd als toehoorder bij concerten van het Mannenkoor. Bijzonder getroffen werd hij door de geweldig mooie muziek tijdens de Passiestonden van het koor zowel in Vroomshoop als in Geesteren. Vooral de beleving van het geheel maakt het zo bijzonder. Maar ja, je hebt een zaak... Donderdagavond is de winkel open en het mannenkoor repeteert ook op die avond. Die combinatie was dus niet mogelijk. De keus ging begrijpelijk naar de winkel.

Maar zingen heeft Arjan toch altijd gedaan samen met zijn vrouw Heleen bij het Gospelkoor “Ichtus”. Vele keren werkte hij ook mee in de Elvisband, die de bekende Elvisdiensten van Ds. Van de Spek begeleidde.

Plotsklaps kreeg Arjan problemen met z’n hart en zo. Gelukkig liep dat goed af. Maar het deed hem wel in de levensspiegel kijken. Die confrontatie bracht hem ertoe om het roer een beetje om te gooien.  Meer aandacht voor zichzelf en die vindt Arjan in muziek. Minder uren draaien in de winkel bood de mogelijkheid om te gaan zingen bij het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop. Allard Meijerink en andere koorleden hadden hem al duizend keer gevraagd om lid te worden. Nooit kwam het ervan. 

Sinds vorig jaar geniet Arjan Berkhof van de gevarieerde muziek, die door het koor wordt gezongen en wordt ingestudeerd. Gecharmeerd van de geweldige muzikale kwaliteiten van de dirigent; de prachtige muziek die hij op de piano ten gehore brengt; de ontspannen sfeer waarmee Gezinus Veldman als dirigent en pianist het koor naar een steeds hoger niveau weet te brengen en de gezellige manier waarop de leden van het koor met elkaar omgaan zijn allemaal ingrediënten, die Arjan Berkhof nog lang bij het koor doen blijven.

Een feest elke donderdag weer. En de winkel?... Die draait gewoon door op donderdagavond!

Aalt Pallandt