CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 27-01-2022
19:45 uur - 22:00 uur

Zo af en toe wordt er niet gezongen, maar treffen de koorleden én hun partners elkaar op een koorfeest. Koorlid Jans Kamphuis had zijn boerenschuur aan de Fortwijk beschikbaar gesteld en daar stroomden op zaterdagmiddag 21 september zo'n 160 mannen en vrouwen, én een enkel kleinkind, naar binnen. De familie Kamphuis zorgde voor koffie en turfkoek, waarvan de opbrengst naar een goed (Roemeens) doel gaat. De grote schuur was sfeervol ingericht, ook deze keer weer rijkelijk voorzien van groen, geleverd door ons koorlid Arie Sluijer.

Onze Activiteitencommissie, bestaande uit voorzitter Wim Minkjan, met als leden Henk Bosklopper, Jans Kamphuis, Gerrit Reuvers, Henk Schutte en Henk van der Vegt, had alles weer piekfijn geregeld. Drankjes stonden klaar en later op de avond was er een ruim gesorteerde barbecue.

Koorlid Henk Jansen trad op, deze keer niet in zijn rol van Henk van de Centra, want hij had zich namelijk omgevormd tot connaisseur. Dat bleek wel toen hij zijn uitgebreide kennis over wijnen etaleerde.

Er moest natuurlijk ook worden gezongen, en wel a capella 'De ballade van de monnik', het openingslied van de succesvolle theatervoorstelling De Winterkraaien. Dat was geen toeval, want even later kwam uit de coulissen Vischjette tevoorschijn, die zich later ontpopte als Thea Kroese, de vertelster van De Winterkraaien. Thea vertelde aansluitend nog een paar interessante verhalen over de eet- en andere tradities uit onze streek.

Het was weer een mooi feest. Hartelijk dank, Activiteitencommissie!