CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 02-06-2022
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Medewerking kerkdienst NH kerk Den Ham

Op 29-05-2022
19:00 uur

posterHet is al vele jaren traditie dat wij het nieuwe jaar starten met een concert in de Hervormde kerk in Den Ham. Op zaterdagavond 18 januari begint daar ons bekende Nieuwjaarsconcert om 20.00 uur. 

Deze keer is het slagwerkensemble van muziekvereniging SDG Ommen te gast. Het ensemble, onder leiding van dirigent Simon Haakmeester, werd vier keer Nederlands kampioen en zelfs één keer vicewereldkampioen. Een top-ensemble dus.
Ook top is natuurlijk de medewerking van trompettist Geerhard Abma uit Den Ham, die al vele malen een hoofdrol vervulde bij de voorstellingen van de theatervoorstelling De Winterkraaien, waaraan ons koor ook meewerkt. En ook onze 'eigen'  koorsolist, bariton Albert Wessels, geeft het Nieuwjaarconcert een extra mooie dimensie. Onze dirigent Gezinus Veldman heeft zoals altijd weer de muzikale leiding en dan weten we zeker dat kwaliteit gegarandeerd is.

Zoals gebruikelijk wensen wij als bassen en tenoren, al zingend op weg naar het podium, de bezoekers een voorspoedig nieuwjaar. En daarop volgt zoals elk jaar de 'Zegenbede'.

Verderop in het programma komt het ‘Air’ van Bach voorbij, evenals ‘Give me my song’ van Benny Andersson, bekend van muziekgroep Abba. Ook ‘The Linden tree’ is wereldberoemd, dankzij The New London Choral van Tom Parker. En ook ‘Quand le soleil’  kent iedereen, door de Canadese zangeres Lucille Star. Nog meer beroemdheden, maar dan van Nederlandse boden: ‘Als het golft’, van De Dijk. Aan het eind van het concert hoort het publiek een speciaal arrangement van ‘Child in time’ van Deep Purple. En ten slotte komt John Miles nog langs van het bekende ‘Music’. Mede dankzij het slagwerkensemble wordt het vast een daverend concert!

Kaarten (€ 10,00 in de voorverkoop, € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar) zijn verkrijgbaar bij de Readshop in Den Ham en de Bruna in Vroomshoop. Reserveren kan ook per mail of telefonisch: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0546-642191. Aan de kerk is de entree € 12,00.