1 maart 2021: een historische dag

1 maart 2021 is voor het Chr. Mannenkoor Vroomshoop een bijzondere dag, want toen bestond het koor namelijk 70 jaar. En hoewel de leeftijd anders doet vermoeden is het in 1951 opgerichte koor nog steeds fit en vitaal. Het koor telt meer dan 100 leden, die ondanks de coronacrisis het koor allemaal trouw zijn gebleven.

In de loop van zijn 70-jarig bestaan kende het koor maar vier dirigenten. Een teken dat de samenwerking tussen dirigent en koor over het algemeen harmonieus was en is. De eerste dirigent was de Oostenrijker Walter Klaasen. In 1963 nam Alle Roodbergen het dirigeerstokje over. Na diens overlijden in 1989 had Wim van Lenthe de koorleiding, maar al snel kwam Gezinus Veldman in beeld, die al vanaf 1976 als pianist het koor begeleidde. In 1995 combineerde hij dat met het dirigentschap. Een bijzondere combinatie waarbij zowel dirigent als koor zich comfortabel voelen, ook na 25 jaar.

De voorzitters wisselden elkaar wat sneller af. Dat waren er 11 in de loop der tijd. Sinds 2020 is Niek Kop voorzitter, Hammenaar met Vroomshoopse wortels.

De leden komen overal vandaan. Want dat is wel een bijzonder kenmerk van het koor, dat er naast zo’n 50 Vroomshopers liefst 30 Hammenaren lid van het koor zijn. Verder komen er nog eens circa 20 leden uit andere plaatsen uit de omgeving. Deze mix werkt in belangrijke mate mee aan de goede sfeer die het koor kenmerkt. Want niet alleen samen zingen is fijn, maar ook de onderlinge band. De pauze is daarom bijna net zo belangrijk als de repetitie. 

Mannen die van zingen houden: kom er gerust bij, u bent van harte welkom. Nieuwe leden zeggen vaak: “Dat had ik 10 jaar eerder moeten doen!” Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0546-642191. 
 

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN