Na onderbreking van twee jaar weer Passiestonde

Ons koor houdt in 2022 weer twee keer een Passiestonde, in Geesteren en Vroomshoop. Na een onderbreking van twee jaar wordt deze stijlvolle traditie weer opgepakt. Dit concert omvat muziek en zang die helemaal past in de Stille Week voor Pasen. Onze dirigent Gezinus Veldman wordt dit jaar muzikaal terzijde gestaan door altsaxofonist Klaasjan Pullen uit Bergentheim.

Op woensdag 13 april wordt de Passiestonde voor de achtste keer opgevoerd in de rooms-katholieke kerk St. Pancratius te Geesteren. Op Witte Donderdag 14 april wordt de Passiestonde voor de 23e keer uitgevoerd in kerkelijk centrum Het Anker aan de Hoofdstraat te Vroomshoop.

Het mannenkoor zal samen met Klaasjan Pullen een uur lang passiemuziek ten gehore brengen, zoals ‘Dit ene weten wij’, een stuk op tekst van Henriëtte Roland Holst en op muziek van Gezinus Veldman. Ook klinkt het indrukwekkende ‘Bei Dir ist dat Licht’ van Dietrich Bonhoeffer. en ‘Benedictus’ uit The Armed Man van Karl Jenkins. Vlak voor een minuut stilte halverwege de Passiestonde zingt het koor ‘In manus tuas Pater’. De Passiestonde eindigt met het bekende ‘Nader mijn God, bij U’ en het krachtige ‘Non nobis domine’ van Dwight Gustafson.

Beide Passiestonden beginnen om 20.30 uur en duren een uur. De entreeprijs bedraagt € 5,00, te voldoen bij de ingang van de kerk.

Ons koor heeft enkele jaren geleden de cd ‘Via Dolorosa’ opgenomen met uitsluitend passiemuziek. Deze prachtige cd kost slechts € 5,00 en is verkrijgbaar na afloop van de Passiestondes. Mailen of bellen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 0546-642191.

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN