Wij willen je rommel niet

We hebben het op onze website graag over onze concerten en alles wat daar in bredere zin mee te maken heeft. Daar worden we over het algemeen vrolijk en opgewekt van. Het is altijd fijn om samen een mooi concert te kunnen geven.

Maar soms zit ons wat dwars. En dat gaat over oud papier. Sinds jaar en dag zamelt ons koor oud papier in. Dat doen we elke eerste zaterdagmorgen van de maand bij onze tijdelijke papiercontainers, die dan op de parkeerplaats bij de Jumbo (Linderflier) en bij makelaar Bouwhuis /  Fysio De Haere (De Vogelkers) staan. Onze mannen helpen u dan het papier uit uw auto te tillen en in de container te deponeren. Daarnaast kun u ook terecht bij onze vaste containers bij Expert Berkhof (Tonnendijk, tijdens winkeltijden) en Praxis Bouwmarkt Marsman (Amerikalaan, alle dagen). Dankzij de opbrengsten uit het oud papier kunnen we de contributie laag houden en mooie concerten geven, met vaak aansprekende solisten.

So far, so good. Maar helaas gebruiken sommigen onze containers als hun persoonlijke afvalbak. We treffen de gekste dingen aan in de containers. Vervuilde luiers, half opgegeten pizza's, wasmanden, heel veel piepschuim, installatiemateriaal, bouwafval, en ga zo maar door. Elke week sjouwen we een paar keer met grote zakken rommel naar het afvalbrengpunt van de gemeente, of helpen Expert Berkhof en Praxis Marsman ons om van de troep af te komen. We moeten al die rotzooi wel uit de containers halen, want anders lopen we een dikke kans dat zo'n papiercontainer wordt afgekeurd. En dan kost het ons geld, want de transportkosten van de container moeten uiteraard wel betaald worden.

Op de foto een collage van bonnen en facturen, die we tussen de rommel aantroffen. Als we zouden willen zouden we ook de namen en adressen zichtbaar kunnen maken. Die hebben we toch maar netjes onzichtbaar gemaakt. Ook beschikken we over foto's van beveiligingscamera's, met de boosdoeners in beeld. Die hebben we nog niet laten zien aan de politie. Want we hopen vooral dat onze inwoners zich netjes gedragen (verreweg de meeste!) en ons niet opzadelen met hun rotzooi.

Als je een apparaat koopt, haal dan het piepschuim ook uit de doos, vouw de doos samen en gooi de doos dan pas in onze papiercontainers. Breng dat piepschuim naar het afvalbrengpunt of gooi het in je grijze container. Dat is de manier waarop je ons kunt helpen. en zadel ons niet op met je rotzooi. Dat moesten we even kwijt. En nu gaan we weer zingen!

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN