Na drie jaar weer Nieuwjaarsconcert in Den Ham!

Drie jaar geleden is het alweer, dat we een Nieuwjaarsconcert hielden in de Hervormde kerk te Den Ham. Het coronavirus liet de stemmen verstommen. Gelukkig wordt de jarenlange traditie weer in ere hersteld en op zaterdagavond 14 januari zullen wij als bassen en tenoren de bezoekers weer een voorspoedig nieuwjaar wensen, als we al zingend op weg zijn naar het podium.

De start is deze keer toch anders. Het concert begint namelijk achterin de kerk, onder het imposante Scheuer-orgel uit 1841. Dat wordt bespeeld door organist Harm Hoeve uit Rouveen. Vanaf deze plek zullen de bezoekers bekende nummers als ‘Guide Me, O Thou Great Jehova’ en ‘Dank sei Dir Herr’ over zich heen horen komen.

Na de ‘Beste wensen’ wordt het concert voorin de kerk vervolgd, en komen ook de andere solisten aan bod. Dat is Klaasjan Pullen op altsaxofoon. Hij maakte veel indruk met de wijze waarop hij bijdroeg aan de Passiestonden van het koor, in Geesteren en Vroomshoop. Ook slagwerker Obed Redder uit Ommen is weer uitgenodigd, na zijn knappe optreden tijdens het Zomeravondconcert afgelopen juni toen ook Francis van Broekhuizen te gast was. Koorsolist Albert Wessels is eveneens present. Hij is als bariton beslist een meerwaarde voor het koor.

Dirigent en pianist Gezinus Veldman heeft zoals altijd gezorgd voor een evenwichtig programma, waarin o.a. ‘Ik zou wel eens willen weten’ van Jules de Corte en ‘Perhaps Love’ van John Denver te horen zijn. Halverwege staat ‘Non Desistas’ gepland, waarin orgel en koor samen optrekken.

Melodieuze nummers als ‘Gloria, the gift of life’ en ‘Climb ev’ry mountain’ passeren de revue, op weg naar het eind van het concert, dat een Schots tintje heeft met nummers als ‘Auld lang sine’ en ‘Mull of Kintyre’ van Paul McCartney.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Readshop in Den Ham en de Bruna in Vroomshoop en kosten 10,00; voor kinderen € 5,00. Aan de kerk is de entree € 12,50. Bezoekers van elders kunnen kaarten reserveren per mail of telefonisch: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0546-642191.

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN