Egbert Borkent uit Daarle, overtuigd lid van ons koor!

Je zult maar een zwager hebben, die lid is van een mannenkoor in Vroomshoop. “Jan Stegeman uit Daarlerveen doet niet anders dan pochen op dat koor en zeuren, dat ik ook maar lid moest worden”, vertrouwt Egbert Borkent mij toe, terwijl we gezellig samen met z’n vrouw een kop thee zitten te drinken op de boerderij in Daarle.
Lang heeft Egbert nou ook weer niet hoeven nadenken. Hij vindt het mannenkoor best mooi. Maar ja…als je een boerderij moet runnen, kun je niet altijd stipt op tijd op de wekelijkse repetities in het Kerkelijk Centrum Irene in Vroomshoop zijn. “En daarbij komt dan ook nog, dat ik ook geen noot kan lezen!”.

Waarop hem onmiddellijk duidelijk wordt gemaakt, dat hij heus niet de enige is die geen muzieknoot kan lezen. Ook ik heb weinig met muzieknoten, laat staan dat ik ze kan lezen. En toch loop ik al wel een paar jaar mee in dit koor en heb ik de weg ook gevonden. Het moto is: “Luisteren naar alles wat er om je heen gebeurt; goed kijken naar de dirigent en vooral de tijd nemen”. Al ken je dan nog niet alles, meedoen met je mond met niet al te veel geluid, hoort ook bij het leerproces. Dat geldt ook voor het zingen met andere teksten dan in het Nederlands. Gewoon goed luisteren. Het komt vanzelf. Niet denken, dat wordt nooit wat! Na een half jaar tot een jaar ga je ondervinden, dat je er echt wel bij hoort!

Egbert voelt zich inmiddels goed in het koor opgevangen. Leuke mensen om hem heen, die hem ook wel een beetje wegwijs maken. En dan al een paar keer meedoen tijdens een concert en nog wel in het nieuwe koorkostuum. Het was voor hem een 'plezierige ontdekking'.  Dat geldt voor het Kerstconcert in Vroomshoop als het Nieuwjaarsconcert in Den Ham.

De sfeer in het koor wordt ook mee bepaald door de gezelligheid tijdens de 'koffiepauze' en de nazit aan de bar op de repetitie-avonden op donderdag. En…..inmiddels heeft hij ook gehoord, dat er geregeld een barbecuefeest gehouden wordt en dan nog wel op een boerderij in Vroomshoop.
Het meest is Egbert onder de indruk van de dirigent en pianist Gezinus Veldman. Of dat nou komt omdat Gezinus z’n roots in Daarle heeft, weet Egbert niet precies. Maar vooral het muzikale, de manier van dirigeren en gelijk pianospelen. Al die verschillende muziekstijlen, die hij feilloos ten gehore brengt; de omgang met het koor en de leden. Het is zo uniek en daar geniet Egbert ook erg van. Waar Daarle al niet groot van wordt! Egbert voel je welkom in ons koor en geniet mee met alle mannen om je heen.

Aalt Palland.

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN