Gezinus Veldman

Dirigent van het Chr.Mannenkoor Vroomshoop is Gezinus Veldman. Deze begaafde en bezielende leider van het koor, geboren en getogen in Vroomshoop, werd als kind al geboeid door de schoonheid van muziek en zang.

Hij studeerde piano aan het conservatorium in Enschede bij Pierre Ruhlman en volgde daarna improvisatielessen bij Louis van Dijk. Een muzikaal zwaargewicht was geboren.

 

Op jonge leeftijd, amper 17 jaar, werd hij de vaste begeleider van ons koor. Mede hierdoor kreeg hij bekendheid als bekwaam pianist bij zang en muziekgezelschappen. Niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Ook heeft hij meegewerkt aan het ontstaan van talrijke cd`s, waaronder een eigen product. Regelmatig treedt hij op voor radio en tv als pianist.

 

Gezinus M. VeldmanIn 1995 werd hij niet alleen begeleider maar ook dirigent van ons koor. Als geen ander weet hij het koor te inspireren tot de grootst mogelijke prestaties Door zijn prettige wijze van repeteren en omgang met de koorleden is de donderdagavond voor de mannen een hoogtepunt en pure ontspanning in het wekelijks gebeuren. Het bespelen van de piano, waaraan hij als geen ander parelende klanken weet te ontlokken, draagt bij tot het feest van herkenning van de schoonheid van muziek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de wekelijkse repetitie zeer trouw door de leden wordt bezocht. Zijn vele arrangementen en eigen composities voor mannenkoren, uitgebracht onder de naam ”De Bard”, dragen ertoe bij dat het mannenkoor een repertoire heeft opgebouwd van hoogstaande muziek in vele stijlen.

Gezinus Veldman, een muzikale duizendpoot, is eveneens dirigent van het Chr.Hoogeveens Mannenkoor, het "Ommer Mannenkoor" uit Ommen en is hij verbonden als dirigent aan het
"Groot Nederlands Mannenkoor" te Woerden, een koor dat meer dan 200 zangers telt. Ook treedt hij regelmatig op bij grote muzikale evenementen.

Deze man mogen wij onze dirigent noemen. Het is en voorrecht om hem in ons midden te hebben. Wij hopen dat hij nog tot in lengte van jaren ons koor mag leiden en wij mogen genieten van de schoonheid van muziek en zang.

Klik hier voor de website van Gezinus Veldman

In onderstaand filmpje ziet u onze dirigent Gezinus Veldman in actie achter de piano. 

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN