CMK_banner_01.jpg

Passiestonde in Hervormde Kerk Vroomshoop

Passiestonde 2010Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop houdt op donderdag 1 april 2010 om 20.30 uur zijn Passiestonde in de Hervormde Kerk aan de Hoofdstraat te Vroomshoop. De dirigent en pianist Gezinus Veldman,  die de bedenker van de jaarlijkse Passiestonde is,  heeft opnieuw een ingetogen programma ontworpen passend in de Veertigdagentijd. Het koor is geïnspireerd om het publiek op een heel bijzonder muzikale manier het verhaal van het Lijden en sterven van Jezus te vertolken.

Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop brengt naast het indrukwekkende “Kyrie” en “Agnus Dei” uit de Messe Breve  van Charles Gounod ook Nederlandstalige liederen als “Leer mij o Heer”; “t Is middernacht” en “Nu valt de nacht” subtiel en ontroerend. Een andere muzieksoort kan beluisterd worden in arrangementen van Gezinus Veldman van de nummers “Via Dolorosa”, “Were you there” en “Going’home”. Het inmiddels bij velen bekende “In manus tuas Pater”en  “Pieta Signore” ontbreken niet.

Het koor wordt vergezeld door vocalist Ard Kamphuis, op (alt)hobo door Leonie van Eldik en de orgelbegeleiding wordt verzorgd door Frank Kaman. De pianobegeleiding is in handen van Gezinus Veldman. Zowel instrumentaal als vocaal zullen zij u in intermezzo’s meenemen in de sfeer van de Passietijd. In de kerk zijn kaarten te koop voor de Passiestonde tegen € 5,-- per persoon.

Naar verwachting zal eveneens de onlangs door het koor opgenomen CD met de naam “Via Dolorosa” te koop worden aangeboden tegen een prijs van € 15,-- . Een unieke gelegenheid om kennis te maken met deze prachtige nieuwe CD van het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop.

{gallery}2010/passiestonde{/gallery}

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN