CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 01-12-2022
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Kerstconcert

Op 16-12-2022
20:00 uur

Laatste nieuws

Op vrijdag 16 december geven we een Kerstconcert in kerkelijk centrum Irene, Julianastraat 27 te Vroomshoop. Onze dirigent Gezinus Veldman heeft weer gezorgd voor een verrassend programma.
Aan dit concert werken mee de virtuoze Noortje van Middelkoop op panfluit, en onze koorsolist Albert Wessels (bariton). Rik Schutte bespeelt de kleine trom en de buisklokken.

Op het programma staan o.a. Cantique de Noël, Little Drummer Boy, Chistmastide, Son of Mary, Go Tell It on the Mountain, en natuurlijk Stille Nacht.
Speciaal voor de Oekraïnse vluchtelingen studeert het koor ook een van oorsprong Oekraïens kerstlied in: Carol of the Bells. Daarom wordt de Oekraïense gemeenschap in onze gemeente Twenterand en daarbuiten van harte uitgenodigd dit concert bij te wonen. Ook cliënten van de Stichting Manna  hebben een uitnodiging ontvangen voor dit concert.

Спеціально для українських біженців хор репетирує оригінальну українську колядку: Carol of the Bells. Тому щиро запрошуємо українську громаду відвідати цей концерт.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Kaarten zijn te verkrijgen bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. Voor bezoekers van elders: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor kaarten, of bel 0546-642191. De kaarten kosten € 10,- in de voorverkoop en aan de kerkzaal € 12,50. Kinderen tot 12 jaar betalen € 5,-.

De laatste drie keer dat we zongen in Het Meulenbelt hadden we drie keer te maken met afwisselende weersomstandigheden. In 2017 was het bloedheet, in 2018 was het ijzig koud, en toen kwam corona. Maar deze keer, op 30 oktober 2022, hadden we midden in de herfst een lenteachtig zonnetje. Nadat we de te zingen liederen hadden doorgenomen, konden we voorafgaande aan de 'viering voor allen' nog even van een kop koffie genieten op het zonnige buitenterras bij het restaurant van Het Meulenbelt. Tot zover de weersomstandigheden maar nu de hoofdzaak.

Ongeveer 60 koorleden waren aanwezig op deze zondag in Het Meulenbelt om mee te werken aan een viering, met als voorganger geestelijk verzorger Marianne Benard. Onze dirigent had er in samenspraak met haar weer voor gezorgd dat onze bijdrage mooi was ingepast in de liturgie. Onze eigen inbreng begon met Hallelujah. Later volgden het Lied voor de hulpelozen, Nader mijn God bij U en Jesus bleibet meine Freude. We sloten af met Kum ba ya.

Mooi om weer mee te maken. Ook mevrouw Benard vond het mooi. Ze had genoten van onze prachtige muziek, de goede sfeer en het meehelpen! En ze hoorde ook zeer positieve reacties.

Vier keer mocht ons mannenkoor meewerken aan de voorstelling Steen voor Steen, en vier keer was de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop (nagenoeg) vol. Vier mooie voorstellingen, georganiseerd door de stichting Levend Vroomshoop, maar met een belangrijke inbreng van ons koor. Onze eigen solist Albert Wessels was geweldig op dreef, en ook ons koor klonk als een klok (lieten we ons vertellen...).

Onder leiding van onze dirigent Gezinus Veldman kwam er een prachtige voorstelling tot stand, waaraan ook het vocaal ensemble Luxlaudé (met dames uit Den Ham, Ommen en Vriezenveen), historisch duider Bart-Jan Harmsen uit Den Ham en violist Hrayr Ter-Sargysan uit Vriezenveen meewerkten. Het smaakt beslist naar meer. Na het succes van De Winterkraaien, waaraan we liefst 18x meewerkten, krijgt deze productie nog een vervolg met een 5e en 6e voorstelling. Wie interesse heeft kan zich melden bij de Stichting Levend Vroomshoop door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mooi was het om mee te maken dat vertelster Thea Kroese na afloop de erepenning van de gemeente Twenterand kreeg uitgereikt door burgemeester Hans Broekhuizen. De burgemeester prees haar jarenlange inzet voor de Twentse streektaal. “In de loop der jaren ben je een echt boegbeeld van onze gemeente geworden”, zo verklaarde Broekhuizen de toekenning van de erepenning. Wij kennen haar vooral als vertelster van de theaterproductie ‘De Winterkraaien’ en nu van ‘Steen voor Steen’.

De vakantie zit erop, ook voor de bijna 100 leden van het Chr. Mannenkoor Vroomshoop. Op donderdag 1 september zijn de repetities weer begonnen in kerkelijk centrum Irene aan de Julianastraat te Vroomshoop. De repetities zijn van 19.45 tot 22.00 uur, met halverwege een ruime pauze.
Houdt u van zingen? Kom ons dan versterken. Ook zangers van buiten Vroomshoop of Den Ham zijn van harte welkom. U wordt met open armen en applaus begroet. Bel 0546-642191.

Optredens
Het koor staat onder leiding van dirigent en pianist Gezinus Veldman, en dankzij hem kunnen we gaandeweg het seizoen veel mooie concerten geven. Als eerste staat de medewerking aan de theaterproductie Steen voor Steen op stapel, in activiteitencentrum Het Punt te Vroomshoop. Uitvoeringen zijn gepland op 30 september, en op 1, 14 en 15 oktober. Kaartjes à € 18,50 zijn te bestellen bij de organiserende stichting Levend Vroomshoop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191. Naast het mannenkoor werken ook vertelster Thea Kroese, violist Hrayr Ter-Sargsyan, vocaal ensemble Luxlaudé, spreker Bart-Jan Harmsen en  bariton Albert Wessels mee.

Later dit seizoen staat op vrijdag 16 december een Kerstconcert op het programma in kerkelijk centrum Irene, en op zaterdag 14 januari een Nieuwjaarsconcert in de Hervormde kerk te Den Ham.

Ons mannenkoor is op vakantie. Een welverdiende pauze, na een spannende eerste helft van het jaar. In de eerste maanden van 2022 waarde het coronavirus nog rond, met als gevolg dat het Nieuwjaarsconcert geen doorgang kon vinden. Maar gaandeweg verdween het virus naar de achtergrond en zo konden we op zondagavond 10 april weer optreden als koor, namelijk bij de Bevrijdingsdienst in k.c. Het Anker te Vroomshoop. Op initiatief van het 4 mei comité Vroomshoop werd daar herdacht dat Vroomshoop op 5 april 1945 zijn bevrijding vierde.

In de week erna konden we weer twee Passiestonden uitvoeren in de R.K. kerk te Geesteren en opnieuw Het Anker te Vroomshoop. Alt-saxofonist Klaasjan Pullen leverde een mooie bijdrage.

En op een warme zomerdag in juni gaven we een Zomeravondconcert in de N.H. kerk te Den Ham. Meer dan 650 mensen woonden dit concert bij, ondanks de hitte. Onze koorsolist Albert Wessels en slagwerker Obed Redder lieten onder leiding van Gezinus Veldman mooie dingen horen. Maar eerlijk is eerlijk, veel bezoekers kwamen ook om de bekende sopraan Francis van Broekhuizen te horen zingen (en te entertainen!). Het werd een warme, maar prachtige avond!

Na de vakantie gaan we weer hard aan het werk, want op 30 september vindt de première plaats van de theatervoorstelling Steen voor Steen. Op 1, 14 en 15 oktober volgen nog drie voorstellingen in Het Punt te Vroomshoop. Als mannenkoor werken we mee aan deze voorstellingen. Kaartjes zijn te bestellen bij de organiserende stichting Levend Vroomshoop: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat ondanks de vakantietijd gewoon doorgaat is het inzamelen van oud papier. U kunt op winkeltijden terecht bij onze papiercontainer bij Expert Berkhof, en dagelijks bij Praxis Marsman. Op de eerste zaterdagen van de maand kunt u het oud papier tussen 9 en 12 ook inleveren bij onze tijdelijke containers, op de parkeerplaatsen bij de Jumbo en Bouwhuis/De Haere.

En we doen ook dit jaar weer mee aan de Rabo ClubSupport Actie. We hopen dat u - als u lid bent van de Rabobank - ons met uw stem wilt steunen. Dan kunnen wij onze stem beter laten horen bij onze concerten!

Wilt u meezingen in ons koor? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan bent u vanaf donderdag 1 september van harte welkom in de grote zaal van k.c. Irene, waar we wekelijks repeteren van 19.45 - 22.00 uur!

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN