CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 21-10-2021
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Kerstconcert

Op 17-12-2021
20:00 uur

Laatste nieuws

Veel koren in Nederland hebben moeite om het aantal leden op peil te houden. Het coronavirus heeft daar natuurlijk ook invloed op sinds het begin van het jaar 2020. Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop merkt daar tot op heden nog niet zo veel van. Het koor blijft mooi stabiel met iets meer dan 100 leden. De repetities, die inmiddels weer gestart zijn, bepalen voor veel mannen weer het normale ritme. De koorleden zijn weer blij elkaar te ontmoeten en zijn nog blijer dat ze - onder leiding van landelijk en internationaal bekende pianist en componist Gezinus Veldman uit Vroomshoop - mogen toewerken naar twee concerten. Het eerste concert is vlak voor de kerst en het daaropvolgende Nieuwjaarsconcert vindt halverwege januari 2022 plaats.

Vlak voor de coronaperikelen meldde zich opnieuw een nieuw lid aan. Johan Marsman uit Vroomshoop. Tijd om eens met hem een babbeltje te maken over zijn ervaringen met het mannenkoor. Een vrolijk glimlachende Johan steekt niet onder stoelen of banken hoe fijn hij het vindt om lid van dit geweldige koor te zijn. Vanzelfsprekend kende hij het koor al veel langer. En zijn vrouw had hem al zo vaak gestimuleerd om eens een kijkje te nemen op een repetitieavond van dat mooie Vroomshoopse mannenkoor.

Zijn vriend en buurman, Arjan Berkhof gaf hem uiteindelijke het laatste zetje. Arjans oprechte enthousiasme werkte zo aanstekelijk op Johan, dat hij uiteindelijk besloot maar eens een repetitieavond op donderdag te gaan bijwonen. Bij het binnenkomen in de oefenzaal was hij al gelijk blij verrast om zoveel bekende gezichten te zien. En net voor het uitbreken van het coronavirus mocht Johan zelfs in het echt meezingen voor het Nieuwjaarsconcert in de Hervormde Kerk in Den Ham. Een geweldige ervaring!! Maar ja…toen kwam de klad erin. Geen repetities meer, geen concerten. Geen gezellige sfeer. Ook nu keert het tij zich weer, want het koor is opnieuw volop met de repetities begonnen.


Johan is getroffen door de gezellige sfeer die er in het koor heerst. Niet alleen tijdens de repetities, maar ook in de pauzes en bij de nazit aan de bar in het Kerkelijk Centrum Irene in Vroomshoop. Een goed glas bier maakt voor Johan dat het mannenkoor een plezierige ontdekking is. De goedlachse medewerker van Service Centre PostNL geniet met volle teugen. Hij is onder de indruk van de bevlogen dirigent van het koor. Johan ervaart het geheel als een muzikaal feest. Een ontspannen donderdagavond. Hij bedankt zijn vrouw en zijn 'oude' buurman Arjan, dat ze hem zo gestimuleerd hebben om lid van dit koor te worden. Johan voel je welkom!

Ons mannenkoor doet mee aan de Rabo ClubSupport actie. We vieren dit jaar ons 70-jarig bestaan. Vanwege corona hebben we daar helaas weinig aandacht aan kunnen besteden. Maar op vrijdag 17 december 2021 en op zaterdag 15 januari 2022 hopen we toch met een paar bijzondere concerten onze 70e verjaardag alsnog op te luisteren.

Vrijdag 17 december doen we dat met een Kerstconcert in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Dan is de welbekende Noortje van Middelkoop onze gast. Ze speelt panfluit én ze zingt! Ook onze eigen koorsolist Albert Wessels zingt ons mooie kerstrepertoire.

En op zaterdag 15 januari hebben we ons Nieuwjaarsconcert gepland, zoals altijd in de hervormde kerk te Den Ham.
Niemand minder dan de landelijke bekende sopraan Francis van Broekhuizen maakt dan haar opwachting. U kent haar vast wel, van bijv. De Slimste Mens. Ook dan is bariton Albert Wessels van de partij, evenals slagwerker Obed Redder.

Aan beide programma's zijn natuurlijk de nodige kosten verbonden. Het zou heel fijn als u ons financieel wilt steunen door uw stem uit te brengen op ons koor bij de Rabo ClubSupport actie. Hartelijk dank!

Bent u lid van de Rabobank Noord en West Twente? Dan ontvangt u (binnenkort) bericht van de bank hoe u kunt stemmen. De actie loopt van 4 tot 25 oktober. Klik hier!

Het duurt niet lang meer. Dan beginnen onze repetities gelukkig weer. We hebben goede hoop dat we dan langzamerhand ook de coronamaatregelen achter ons kunnen laten. Immers het Korennetwerk meldt het volgende: "Zingen zonder 1,5 meter afstand in acht te nemen, kan misschien weer vanaf 20 september 2021. Het kabinet hoopt dat er op die dag voor de hele samenleving een streep kan door de afstandsregel. Op 17 september neemt het kabinet hierover een besluit."

Dat geeft vertrouwen dat het Kerstconcert dat bovenaan deze website al een hele tijd wordt genoemd, daadwerkelijk doorgang kan vinden. Dat concert zal plaatsvinden in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop op vrijdag 17 december. Behalve onze eigen koorsoliist Albert Wessels treedt dan ook Noortje van Middelkoop op panfluit op. Zij heeft wel vaker met ons samengewerkt en dat was altijd een geweldige avond.

Daarna volgt op zaterdag 15 januari ons Nieuwjaarsconcert in de hervormde kerk te Den Ham, en daar hebben we ook een prachtige soliste uitgenodigd. Maar daarover een volgende keer meer.

Als zowel het koor als onze bezoekers de coronaregels achter ons kunnen laten, dan worden het twee avonden waar nog lang over zal worden nagepraat.

Wil je het van binnenuit meemaken als man die van zingen houdt? Meld je dan aan en dan weten we zeker dat je erbij zult zijn eind dit jaar. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Donderdagavond kon, met de nodige voorzorgsmaatregelen, de 70e ledenvergadering van ons koor worden gehouden. Niet gezellig aan tafeltjes in de grote zaal, maar op anderhalve meter afstand in de kerkzaal. Zo'n 45 koorleden waren aanwezig en die hoorden dat voorzitter Niek Kop terugblikte op het afgelopen jaar. Enkele koorleden hadden wel corona gehad, maar iedereen is (meestal goed) hersteld. En ook heeft geen enkel koorlid het lidmaatschap beëindigd, zodat het ledental nog steeds iets boven de 100 uitkomt. Daar mogen we dankbaar voor zijn.

Ook positief was het financiële jaarverslag. Dankzij de opbrengsten van het oud papier kan de contributie laag blijven en kan het koor (later) weer concerten geven met bijzondere solisten. Er zijn wel meer vrijwilligers nodig bij de vaste containers bij Expert Berkhof en Praxis Marsman. Want het vrij intensieve werk komt nu op de schouders te liggen van té weinig koorleden.

Twee jubilarissen waren al thuis bezocht (Dinand Achterkamp en Jan Bouwhuis), en ter vergadering konden nog eens twee koorleden worden gehuldigd, namelijk Arie Timmer (25 jaar lid) en Cees 't Hart (40 jaar lid). Henk Visscher die al 50 jaar lid is, zal later dit jaar worden gehuldigd.

Arie liet zich vergezellen door zijn zoon Edwin, en Cees kon de bloemen meteen doorgeven aan zijn vrouw Ina. Als surprise voor de jubilarissen en voor de aanwezige koorleden kwam ineens dirigent Gezinus Veldman en de piano ten tonele, en konden onder zijn muzikale leiding de jubilarissen worden toegezongen. Het was ook meteen het startschot voor de herstart van de repetities, want nog vóór de zomervakantie zijn nog twee repetities gepland. Daarna gaat iedereen eerst op vakantie, waarna we hopen dat we eind augustus onder corona-vrije omstandigheden de repetities kunnen vervolgen. Dat allemaal met als doel een Kerstconcert op 17 december in Irene te Vroomshoop, en een Nieuwjaarsconcert op 15 januari in de hervormde kerk te Den Ham. Bij beide concerten zijn aansprekende solisten uitgenodigd, maar daarover hoort u later meer van ons.

Er valt weer wat te vieren! Ons koor heeft liefst vijf jubilarissen in zijn midden. Twee ervan zijn al thuis bezocht. De andere drie jubilarissen worden later in het zonnetje en de bloemen gezet.

In Vroomshoop was dat Dinand Achterkamp. Hij is 25 jaar lid van het koor. Hij was een aantal jaren bestuurslid maar we kennen hem vooral als de razende roeland die voorafgaande aan de concerten zorgde dat alles goed verliep. Glaasje water voor de dirigent, gasten naar hun plek dirigeren, nog even overleggen met de koster, enz., enz. We hopen dat hij nog jarenlang op de eerste rij bij de baritons zijn stem laat klinken. Op de foto Dinand samen met zijn vrouw Naridi.

 

 

 

In Daarlerveen werd Jan Bouwhuis thuis opgezocht. Ook Jan is 25 jaar lid, maar als je een onderbreking niet meetelt eigenlijk al veel langer. Jan was eveneens een aantal jaren bestuurslid, maar tevens 2e voorzitter. Bovendien heeft hij als ziekenbezoeker vele jaren contact onderhouden met de zieken binnen ons koor. Ook Jan zingt met veel plezier bij de baritons. Op de foto Jan samen met zijn vrouw Frieda.

 

 

 

 

Wat ook reden tot vreugde is dat we op 1 juli en 8 juli eindelijk onze repetities kunnen hervatten. De regelgeving is dermate versoepeld dat zingen weer is toegestaan. Weliswaar op gepaste afstand, maar dat is toch beter dan niet mogen zingen. Dus op 1 juli gaan we om 19.45 uur weer beginnen, in de kerkzaal van Irene te Vroomshoop. Om er weer in te komen, voorlopig tweestemmig. Dus de 1e en 2e tenoren samen, en de bassen en baritons samen.