CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 16-12-2021
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Nieuwjaarsconcert

Op 15-01-2022
20:00 uur

Laatste nieuws

1 maart 2021 is voor het Chr. Mannenkoor Vroomshoop een bijzondere dag, want toen bestond het koor namelijk 70 jaar. En hoewel de leeftijd anders doet vermoeden is het in 1951 opgerichte koor nog steeds fit en vitaal. Het koor telt meer dan 100 leden, die ondanks de coronacrisis het koor allemaal trouw zijn gebleven.

In de loop van zijn 70-jarig bestaan kende het koor maar vier dirigenten. Een teken dat de samenwerking tussen dirigent en koor over het algemeen harmonieus was en is. De eerste dirigent was de Oostenrijker Walter Klaasen. In 1963 nam Alle Roodbergen het dirigeerstokje over. Na diens overlijden in 1989 had Wim van Lenthe de koorleiding, maar al snel kwam Gezinus Veldman in beeld, die al vanaf 1976 als pianist het koor begeleidde. In 1995 combineerde hij dat met het dirigentschap. Een bijzondere combinatie waarbij zowel dirigent als koor zich comfortabel voelen, ook na 25 jaar.

De voorzitters wisselden elkaar wat sneller af. Dat waren er 11 in de loop der tijd. Sinds 2020 is Niek Kop voorzitter, Hammenaar met Vroomshoopse wortels.

De leden komen overal vandaan. Want dat is wel een bijzonder kenmerk van het koor, dat er naast zo’n 50 Vroomshopers liefst 30 Hammenaren lid van het koor zijn. Verder komen er nog eens circa 20 leden uit andere plaatsen uit de omgeving. Deze mix werkt in belangrijke mate mee aan de goede sfeer die het koor kenmerkt. Want niet alleen samen zingen is fijn, maar ook de onderlinge band. De pauze is daarom bijna net zo belangrijk als de repetitie. 

Mannen die van zingen houden: kom er gerust bij, u bent van harte welkom. Nieuwe leden zeggen vaak: “Dat had ik 10 jaar eerder moeten doen!” Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0546-642191. 
 

papiercontainer bij Praxis BouwmarktOnze papiercontainer bij de Larcom is verhuisd naar het parkeerterrein van de Praxis Bouwmarkt.

Op 1 januari 2021 wordt namelijk de vestiging van Larcom Groentechniek aan de Karel Doormanstraat in Vroomshoop opgeheven. Het personeel verhuist naar de gemeentewerf op Vroomshoop Oost. Dat betekent dat onze papiercontainer, die vele jaren op deze locatie heeft mogen staan, óók moest worden verplaatst. 

Gelukkig bleek Jerry Marsman van Praxis Bouwmarkt Vroomshoop bereid zijn medewerking te verlenen. De papiercontainer staat nu dus aan de Amerikalaan 1, ter hoogte van de ambulancepost.  Op deze locatie kun je alle dagen van de week je oud papier kwijt. Ook als je bijvoorbeeld op weg bent naar de milieustraat, kun je op de route daarheen je oud papier in deze container achterlaten. Het mannenkoor is er blij mee!

Ook andere mogelijkheden
Het mannenkoor heeft nog een tweede vaste container bij Expert Berkhof aan de Tonnendijk 1 staan. Die is bereikbaar gedurende de openingstijden van de winkel.

Behalve deze twee vaste containers kunnen de inwoners ook elke eerste zaterdagochtend (van 9 en 12 uur) van de maand hun oud papier afleveren bij papiercontainers op de parkeerplaats bij de Jumbo aan de Linderflier, en op de parkeerplaats bij makelaar Bouwhuis aan De Vogelkers. Leden van het mannenkoor helpen dan het oud papier uit de auto te halen.

Uiteraard mag het papier en karton niet vervuild zijn met piepschuim, plastic of andere rommel. En bedrijven zijn verplicht hun bedrijfskarton naar de milieustraat aan de Aziëstraat te brengen.

 

 

Gert en Dini Minnema

Jan Kampman met zijn zus Betsy

Normaal gesproken worden de jubilarissen in het zonnetje gezet tijdens de ledenvergadering. Dit jaar ging alles anders. De jubilarissen werden thuis bezocht. Twee leden van het bestuur togen eerst naar Almelo om Germt Minnema te feliciteren, en later terug naar Vroomshoop om Jan Kampman blij te maken. Daar was alle reden toe, want beiden zijn al 40 jaar lid van het koor. Ze ontvingen een draagspeld, een bos bloemen en het speciale mondkapje.

Germt woont al jaren in Almelo maar is ons koor altijd trouw gebleven. Hij heeft zich in de afgelopen 40 jaar verdienstelijk gemaakt als bestuurslid en ook als secretaris van onze vereniging. Hij zingt nog steeds zijn partij mee bij de bassen.

Jan Kampman, een van de baritons, is altijd hard aan het werk in de pauzes wanneer hij koster Arie Bos helpt bij het terugbrengen van de koffiekopjes. En hij is een meester in het berekenen van de dag van je geboorte als je hem je geboortedatum noemt.

We hopen dat jullie nog lang lid mogen blijven van ons mooie koor!

Op de linker foto staat Germt Minnema met zijn vrouw Dini, op de rechter foto Jan Kampman met zijn zus Betsy. 

Niek Kop (l) en Jans KamphuismondkapjeAmateurkoren mogen vooralsnog niet zingen. Daarentegen is het houden van een ledenvergadering weer wél toegestaan. Van die mogelijkheid maakte het Chr. Mannenkoor Vroomshoop gebruik door op 26 november zijn uitgestelde ledenvergadering te houden, met een beperkte deelname en op grote afstand van elkaar in de kerkzaal van kerkelijk centrum Irene. Bovendien werden de aanwezige koorleden voorzien van een origineel mannenkoormondkapje.

Het coronavirus zorgde helaas voor een haperend 2020. Na het Nieuwjaarsconcert en de 17e en 18e opvoering van De Winterkraaien kwamen repetities en concerten in maart abrupt tot stilstand. In september werd nog even gerepeteerd in de hervormde kerk in Den Ham, maar daarna moest het koor opnieuw stoppen met zingen.
Hopelijk kan het koor ergens in het begin van 2021 weer gaan repeteren, want het zingen én de onderlinge contacten worden node gemist door de koorleden en dirigent Gezinus Veldman.

Desondanks was er op de ledenvergadering ook goeds nieuws te melden. Het ledenbestand is ondanks alle coronazorgen op peil gebleven, en ook de financiële positie van het koor is stabiel en solide. 

Waarnemend voorzitter Jans Kamphuis kon bekendmaken dat Niek Kop unaniem was gekozen tot nieuwe voorzitter van het koor. Niek (links op de foto), met Vroomshoopse wortels en wonend in Den Ham, zal vanaf heden de leiding over het 100-koppige koor op zich nemen. Jans Kamphuis nam na 8 jaar als bestuurslid en 1 jaar waarnemend voorzitterschap afscheid uit het bestuur. 
Eerste secretaris Ferrie Oortgijsen knoopte er nog weer 3 jaar aan vast, waarmee het bestuur weer compleet is.

Rabo ClubSupport 2020Dankzij de stemmen van alten, sopranen, tenoren, baritons en bassen én dankzij de Rabobank Noord en West Twente kunnen we een mooi bedrag tegemoetzien. De bank steunt clubs en verenigingen met deze actie, om ze beter en sterker te maken voor nu en de toekomst. Dat spreekt ons zeker aan en stemt ons blij en tevreden.

Nu maar hopen dat onze eigen stemmen ook binnenkort weer mogen klinken. Want daar worden we pas écht blij van!