CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 16-12-2021
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Nieuwjaarsconcert

Op 15-01-2022
20:00 uur

Laatste nieuws

We prijzen ons gelukkig dat Gezinus Veldman sinds 1 mei 2020 al 25 jaar onze dirigent is. Samen met hem beleven we prettige repetities en mooie concerten. Jammer dat hij en wij nu geen ''korte maar heftige pauzes" meer meemaken, maar een 'lange leegte' ervaren. 

Gezinus is al veel langer aan ons koor verbonden. In 1976 duikt zijn naam voor het eerst op. Dat is dus al 44 jaar geleden. Gezinus wordt daarna de vaste begeleider van ons koor en het klikt vrijwel direct tussen de pianist en het koor. In 1994 vertrekt dirigent Wim van Lenthe en moet het bestuur op zoek naar een nieuwe dirigent. Al snel valt het oog op de eigen pianist, die op dat moment ook al dirigent van het Hoogeveens Chr. Mannenkoor is. Vanaf 01-05-1995 is de dan 35-jarige Gezinus M. Veldman ook de dirigent van ons Chr. Mannenkoor Vroomshoop.

Onder leiding van Gezinus ontwikkelt zich de vaste traditie van een Nieuwjaarsconcert in Den Ham en een Passiestonde in de week voor Pasen. Samen met hem worden twee cd's uitgebracht: In Concert en Via Dolorosa. Veel bijzondere concerten hebben zijn handtekening, bijvoorbeeld als het gaat om optredens samen met projectkoren, voor bijvoorbeeld het Glazen Café, De Muzikale Diamant ter gelegenheid van 150 jaar Vroomshoop, of Kerst- en Nieuwjaarsconcerten samen met het Groot Twenterands Vrouwenkoor.

Ook gezamenlijke optredens samen met zijn andere mannenkoren uit Hoogeveen en Ommen hadden veel succes. Tot de verbeelding spreekt zeker drie keer de uitvoering van 'Droom de dag' en liefst achttien keer van De Winterkraaien, in uitverkochte theaterzalen in de Voorveghter en Het Punt. Gezinus schreef alle muziek voor deze voorstellingen.

We zijn blij en dankbaar dat alleskunner Gezinus M. Veldman al 25 jaar onze dirigent is, en we hopen ook dat Gezinus blij met ons is! We zien uit naar een nog lang durende samenwerking met deze geweldige, inspirerende dirigent.

Ook ons koor heeft moeten besluiten alle activiteiten te beëindigen.  Er zijn dus voorlopig geen repetities  Het betekent ook dat onze Passiestonden (op 8 april in Geesteren, en op 9 april in Vroomshoop) geen doorgang vinden. De geplande Bevrijdingsdienst op 5 april gaat dit jaar ook niet door. Wellicht wordt die alsnog georganiseerd in 2021. En ook onze medewerking aan het Voorjaarsconcert van het CMK Vriezenveen op 17 april en onze Open repetitie op donderdag 14 mei zijn gecanceld. We hopen uiteraard dat we gauw onze wekelijkse repetities kunnen hervatten.

Oud papier
We doen wél ons best onze maandelijkse oud papierinzameling te continueren, althans zolang de overheidsmaatregelen dat mogelijk maken. Dat betekent dat u ons op elke eerste zaterdagochtend van de maand tussen 9 en 12 uur kunt aantreffen bij onze tijdelijke containers op het parkeerterrein bij de Jumbo en bij de Haere. We verzoeken u uiteraard de vereiste minimumafstand van 1,5 meter in acht te nemen. 

U kunt trouwens uw oud papier ook deponeren in onze vaste containers, op het parkeerterrein bij Expert Berkhof (tijdens winkeltijden) aan de Tonnendijk, en op het terrein van Larcom (tijdens werktijden) tussen brandweerkazerne en Delta FM. Dringend verzoek daarbij: zo weinig mogelijk karton, en als u dat toch kwijt wilt, graag platgedrukt.

Albert WesselsOnze koorsolist Albert Wessels werd 27 februari tijdens de koorrepetitie verrast met een speciaal voor hem geschreven muziekstuk, dat als nummer 586 wordt toegevoegd aan het omvangrijke oeuvre van ons koor dat in totaal zo'n 800 stukken telt. Waarnemend voorzitter Jans Kamphuis overhandigde hem na een korte toespraak dit nummer: Gloria, the gift of life.  Veel mensen kennen het, gezongen door de wereldberoemde Andrea Bocelli. Maar nu dus onze eigen Albert Wessels, ondersteund door de zang van ons mannenkoor. Dirigent Gezinus Veldman zorgde voor een speciaal arrangement, passend bij de stem van Albert. En op een eerste repetitie van dit stuk bleek al dat het kan uitgroeien tot een van de vele mooie nummers waarover ons koor beschikt.

En de tekst? Die is al even mooi als de melodie:

For the air we breathe, for the tears we cry
For every melody, for the times we break
Even when we bleed, for the morning sun,
I raise my voice to sing.

Deze keer (bijna) alleen een link naar de Twentsche Courant Tubantia: https://www.tubantia.nl/twenterand/strijdbaar-mannenkoor-uit-vroomshoop-gaat-door-met-inzameling-oud-papier~a1c85a44/

Wél met een toevoeging: we hebben óók twee vaste containers:

1. bij Expert Berkhof (bereikbaar tijdens winkeltijden) aan de Tonnendijik;
2. bij Bouwmarkt Praxis in Vroomshoop Oost, tegenover de ambulancepost (elke dag bereikbaar).

Vriendelijk verzoek: vouw karton goed plat, en gooi geen afval of plastic in de papiercontainers. Dat maakt de inhoud van de container waardeloos.

Martin van GoorNooit en te nimmer had Martin van Goor het in z’n hoofd gehaald om bij zo’n oubollige club als het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop lid te worden. Muziek maken is wel leuk, maar om dat te doen met al die grijze oude mannen die met elkaar het koor bevolken, dan moet je toch van een koude kermis thuiskomen. En de muziek die ze maken zal ook wel ver 'vooroorlogs' zijn. Dat kan toch niet anders met al die 'olde griezen'. Martin dacht hardop: “Nee jongs, doar krieg ie mie nooit!”

Nee, grijs is Martin nog lang niet, maar z’n haardos wordt wel al wat minder. Martin van Goor woont sinds een jaar of drie aan de Beatrixlaan in Vroomshoop. Als getogen Hammenaar is het al heel wat om te verhuizen, maar ja de omstandigheden zijn er soms ook naar. Hij woont er nu al drie jaar met heel veel plezier. En nou heeft Martin ook nog een buurman, die de grote baas van het mannenkoor in Vroomshoop is. Je weet wel die pianist. Iedereen kent hem in Vroomshoop. Hij heet Gezinus Veldman. En die buurman heeft al drie jaar lang zitten 'zeuren' om maar eens lid te worden van het mannenkoor. 

Elke donderdag zag Martin van Goor zijn buurman, met een dikke tas in zijn hand en met een stevige pas richting het Kerkelijk Centrum Irene lopen. Het gebouw waar de leden van het mannenkoor samen repeteren onder leiding van Martins buurman. Op een gegeven moment word je al dat gezeur zat. Gelukkig had Martin na veel oefeningen zijn ademhaling ook weer onder controle. Martin was er aan toe om maar eens mee te gaan naar Irene. 

En vanaf het allereerste moment geniet Martin van Goor van de geweldig ontspannen donderdagavonden op de repetities van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Hij geniet van al die mensen die hij kent en ook lid van het koor zijn. Hij geniet van de geweldige sfeer in het koor. Hij voelt zich telkens weer enorm thuis in dit prachtige koor. 

Nou ja, zijn buurman is de baas van het koor. Maar nou Martin lid van het koor is geworden, hoort hij z’n buurman nooit meer zeuren. Dat scheelt een boel. En na de repetitie een lekker biertje drinken in het 'café van Arie' is ook niet te versmaden. De dirigent, Gezinus Veldman, vindt Martin uit de kunst. Die geweldige passie die hij voor muziek heeft, dat werkt op Martin heel aanstekelijk. En niet alleen op Martin van Goor. De aanhouder wint, Martin. Voel je thuis in ons mannenkoor.