CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 16-12-2021
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Nieuwjaarsconcert

Op 15-01-2022
20:00 uur

Laatste nieuws

Ter ere van het 150 jarig jubileum van het dorp Vroomshoop heeft het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop twee keer een concert gegeven onder de naam: “De Muzikale Diamant”. Voor deze gelegenheid was ook een projectkoor gevormd van meer dan 100 mannen uit Vroomshoop en omgeving, die na een aantal intensieve repetities, met enthousiasme klank en kleur hebben gegeven aan deze twee concerten.

Giro 555Tijdens de laatstgehouden repetitieavond op 21 januari 2010 van het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop keken de meer dan 100 mannen met plezier terug op het fantastische muzikale feest dat het Nieuwjaarsconcert in de Hervormde kerk in Den Ham was. Iedereen heeft geweldig genoten. Het publiek was meer dan enthousiast.

Maar op die laatste repetitieavond werd er ook aandacht gevraagd voor de verschrikkelijke ramp die het land en de inwoners van Haïti treft. Spontaan verzocht een van de leden om naast alle positieve geluiden over het Nieuwjaarsconcert ook te denken aan de mensen in Haïti. Wat zou het mooi zijn om onmiddellijk € 5,55 per lid over te maken op het rekeningnummer voor Haïti ! Alzo geschiedde. Alle 104 leden leggen € 5,55 in en het bestuur van het Christelijke Mannenkoor verdubbelt dit bedrag. Inmiddels is het totaalbedrag van € 1150,-- overgemaakt. Een hartverwarmend gebaar.

Nieuwjaarsconcert 2010 Den HamZaterdagdagavond beleefde Den Ham een fantastisch muzikaal feest van het Christelijke Mannenkoor  “Vroomshoop” onder leiding van de alleskunner Gezinus Veldman. Het koor werd begeleid door niemand minder dan Gezinus Veldman op de vleugel en het Van Wassenaer Consort, dat deze avond ook onder leiding stond van Gezinus Veldman. Daarnaast stal de nog jonge Iraanse vluchteling,  Reza Ranjazmay,  vele harten in de volle monumentale Hervormde Kerk in Den Ham met zijn geweldige tenorstem.

Henk SchutteHenk Schutte uit Daarlerveen is al weer enkele maanden lid van ons koor. Van hem is de uitspraak: 'Zingen is een feest' Hij illustreert dat met te zeggen dat hij al jaren heel graag zingt, waarbij het zingen tijdens kerkdiensten een belangrijke rol speelt. Henk Schutte werkt als medewerker bij de provincie Overijssel en draagt er met zijn collega's zorg voor dat de wegen in Overijssel in goede staat blijven; anders gezegd dat wij er met elkaar goed en veilig over kunnen rijden.

Daarnaast is Henk zeer betrokken bij alles wat met de natuur te maken heeft.Hij is ook sportief actief.Samen met anderen, waaronder ons koorlid Jan Luchies, heeft hij aan de wieg gestaan van de WielerToerClub Vroomshoop e.o.Het werken in de kerkgemeenschap is hem ook niet vreemd. Jarenlang is hij lid van de kerkenraad in Vriezenveen geweest, toen hij daar met zijn gezin woonde.

Henk maakte al heel lang geleden kennis met de klanken van ons mannenkoor.Toen de Gereformeerde Kerk in Vroomshoop nog aan de Julianastraat gevestigd was.Nog steeds is hij onder de indruk van het 'Stille Nacht', dat het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop in de adventtijd toentertijd op Nederlandse tekst zong. De kerkzaal was helemaal donker; slechts enkele kaarsjes verlichtten de ruimte. Het was in een woord: prachtig! Daarna bezocht hij regelmatig de concerten van ons koor. En zwager John de Vries moedigde hem steeds aan om lid van het Christelijk Mannenkoor te worden.

Henk vindt het zingen bij ons koor heel bijzonder. Hij geniet zelfs meer dan bij concerten van de muzikaliteit van Gezinus M. Veldman. Wat Gezinus tussen het zingen door op een repetitieavond allemaal uit de piano haalt is bewonderenswaardig. Alleen daarvoor al zou je lid van het koor moeten worden. Het zingen van liederen die de andere koorleden al lang kennen blijft toch wat lastig, maar er zit vooruitgang in. Het weerhoudt hem er in ieder geval niet van om elke donderdag bij de repetities aanwezig te zijn.

Zingen is een feest!!!

GerritMeijerinkGerrit Meijerink is al heel lang fan van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Bij heel wat concerten was Gerrit samen met zijn vrouw Jannie als toehoorder aanwezig om te genieten van de mooie klanken van het koor.

Al heel lang dacht Gerrit er over na om lid te worden van het koor. Zelf mee te zingen leek hem heel bijzonder. Maar dan moet je er, aldus Gerrit Meijerink, voor de volle 100% voor gaan.

Dat was voor hem de afgelopen jaren een drempel om lid te worden. Er zijn immers, net als bij de meeste mensen, ook andere dingen die de aandacht vragen! En wat Gerrit ook een beetje bezighield was de vraag: "Hoe houd ik het vol om elke week 2 uur te repeteren?" Het leek hem dat die 2 uur wel erg lang zou duren. Tijdens zijn wekelijkse tochten met de WielerTourClub Vroomshoop werd er ook regelmatig over het koor gesproken. Uiteindelijk liet hij zich overhalen om eens als gast een repetitieavond mee te maken. En daarna?

Gerrit was totaal in de ban van het koor en hoefde eigenlijk geen week bedenktijd meer om lid te worden. De tijd tijdens de repetities, waar hij zo tegen opzag, vliegt voorbij! Het is zo weer 22.00 uur. Gerrit is onder de indruk van het  'multiculturele'  karakter van het koor. Iedereen gaat met iedereen om; er is absoluut geen sprake van rangen en standen. Het is in een woord een geweldig koor. Een aanrader voor iedereen die graag zingt!!! (mannen natuurlijk) Het koor kenmerkt zich door: gezelligheid; ontspanning en een goede sfeer. Gerrit had hoge verwachtingen. De werkelijkheid overtreft die nog. Hij is ook onder de indruk van de virtuositeit van de dirigent/pianist Gezinus M Veldman. Een prima dirigent met gevoel voor humor en van tijd tot tijd aandacht voor een correcte discipline.

Zingen bij het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop? ... een feest!